Ungdomlandsholdssamlinger

SEIF Håndbold er igen repsrensenteret med hele tre U15 spillere og en U17 spiller til Ungdomlandsholdssamlingerne i Marts måned.

Anne-Sofie Thorbøll, Johanna Keller og Natasja K. Nielsen skal til Fredericia 16.-18. marts i årgang 2005.

Louise Christensen skal til U18 samling i Kolding 5.-6. marts.

 

 

SEIF Håndbold overtager Bannerslundhallen i Elling

SEIF Håndbold overtager Bannerslundhallen i Elling. Det er besluttede et enigt Økonomiudvalg i går. I øjeblikket er det Frederikshavn Kommune, som ejer hallen.

– Det er godt, at man omkring hallen har lyst til og mod på selveje. Det giver nogle muligheder i forhold til aktiviteter og så videre. Hallen er et samlingssted og kan medvirke til endnu mere sammenhængskraft. Det vil vi gerne understøtte, forklarer borgmester Birgit S. Hansen (S).

Der bliver en overgangsperiode på to år med halvårlige evalueringer mellem kommunen og SEIF Håndbold. Evalueringerne skal sikre, at der ved overgangsperiodens udløb er grundlag for at drive den selvejende institution Bannerslundhallen uden den ekstraordinære finansiering og støtte, der er aftalt i overgangsperioden på to år.

– Vi ønsker begge parter, at det går godt, pointerer borgmesteren.

De første to år understøttes Bannerslundhallen med to gange 150.000 kroner og cirka 600.000 kroner til bygningsdelen – et beløb, som i forvejen er tildelt hallen i Elling. Derudover følger almindelige driftsudgifter med, som kommunen alligevel skulle have brugt i kommunens eje.

Hvad med økonomien, når overgangsperioden slutter om to år?

– Det snakker vi om løbende de næste par år. Selveje giver nogle handlemuligheder, og dem ser vi, hvordan udfoldes. Dette er en god sag. Der er gode folk omkring hallen og i lokalområdet, som vil det her. Vi bakker op. Det er dejligt, hvis det, at hallen er selveje giver synergier til glæde for hallen, brugere og området, mener Birgit S. Hansen.

Syvstenhallen har været igennem en lignende proces, og her går det indtil videre særdeles godt. Det er både Vendsyssel Håndbold og Syvsten IF klar til at skrive under på.

SEIF Håndbold skal selv drive Bannerslundhallen

Frederikshavn Kommune har i dag aftalt med Strandby/Elling Håndbold, at Bannerslundhallen fremadrettet skal drives som en selvejende hal. 

Håndslaget indebærer en indkøringsperiode på to år, hvor Frederikshavn Kommune afsætter ekstra ressourcer til at støtte etableringen af den selvejende institution.

Aftalen om, at den kommunale Bannerslundhallen, der blandt andet rummer lokalområdets driftige håndboldafdeling samt øvrige vigtige og væsentlige aktører fra lokalområdet, skal drives som selvejende hal, har været længe undervejs.

– Vi har haft flere tilløb og intense forhandlinger gennem en lang periode, inden vi nu kan tage skridtet og overdrage Bannerslundhallen til selvejedrift. Jeg er glad og stolt over, at jeg og det øvrige Kultur- og Fritidsudvalg sammen med Økonomiudvalget har bidraget til, at vi ved fælles hjælp har fundet de mulige veje at gå i forhold til ansøgningen fra SEIF Håndbold om at overtage hallen, fortæller Kultur- og Fritidsudvalgets formand, Anders Broholm (V).

Borgmester Birgit Hansen (A) er også tilfreds med aftalen.

– Jeg synes, at det er så godt, når et lokalsamfund bidrager konstruktivt til at skabe modeller, hvor mulighederne og ønskerne for lokalsamfundet kan gå hånd-i-hånd. Fritidsområdet er et vigtigt område både for nuværende borgere og tilflyttere, og jeg glæder mig over, at vi nu med fælles politisk vilje har fundet en løsning, som vi alle kan se mulighederne i, siger en tilfreds borgmester.

En tredje glad musketer er formand for Strandby/Elling Håndbold, Christian Bang, der nu efter flere års tilløb og forhandlinger kan se frem til at få imødekommet ansøgningen om at overtage Bannerslundhallen til selvejedrift.

– Vi er nu nået til en fælles forståelse om, hvordan vi kan begynde at drive hallen som selveje. Vi i Strandby/Elling Håndbold tror på, at det bliver en fordel for os alle, når driften og pengene arbejder tættest muligt på os borgere og brugere. Og vi tror selvfølgelig også på, at vi nu får lidt flere muligheder for at styrke udviklingen i Strandby-Elling området på fritidsområdet, siger en forventningsfuld formand.

Forhandlingerne er overstået, og næste skridt i processen er den endelige kontraktskrivning, der ud over økonomiske vilkår også rummer aftale om forpligtelser og rammer på lige fod med øvrige selvejende haller samt en aftale om et ekstraordinært tæt samarbejde mellem kommunen og den nye selvejende institution i en toårig periode for at understøtte hallen og dens brugere i overgangen fra kommunal til selveje.